Afgelopen vijf jaar deden inwoners Altena in totaal 35 uitvindingen

28 juli 2023, 11:02


Lokaal Nieuws

ALTENA – Uit cijfers van het Octrooicentrum Nederland blijkt dat de 57.726 inwoners van de gemeente Altena in de afgelopen vijf jaar in totaal 35 uitvindingen hebben gedaan.

Hoewel het aantal patenten per 10.000 inwoners lager ligt dan het gemiddelde in Noord-Brabant, overtreft het wel het landelijk gemiddelde. Deze cijfers tonen de vindingrijkheid van particulieren en mkb-ondernemers in Altena aan.

Een patent biedt een formele erkenning en bescherming voor een uitvinding tegen kopieën. De meeste uitvindingen in Altena zijn gedaan op het gebied van machinebouw, waarvan er zeventien zijn geregistreerd. Dit omvat uitvindingen op het gebied van motoren, pompen, turbines, transport en thermische processen.