Gemeente Altena bestaat op 1 januari vijf jaar

17 juli 2023, 20:54


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente Altena bestaat op 1 januari 2024 vijf jaar.

Een lustrum dat gevierd moet worden, vindt het gemeentebestuur. Het wil daarbij ook de inwoners betrekken. Zo gaat het college aan de slag met het creëren van een geboortebos dat een uitvloeisel is van een CDA-motie om voor elk kind dat komend jaar geboren wordt een boom te planten. Verder is het de bedoeling om speciale fiets- en wandelroutes uit te zetten.

Ook gaan bestuurders, ambtenaren en gemeenteraadsleden een fotoboek samenstellen dat intern verspreid wordt. Een deel van de foto’s krijgt een plek in de vergaderruimten van het gemeentehuis. Die zalen krijgen een bij de foto passende naam, waarmee de namen verdwijnen die vorige eigenaar Rabobank eraan gegeven had.