Beeld Merwedegijzelaars in Werkendam opnieuw beschadigd

15 juli 2023, 19:11


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Opnieuw is het monument ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars beschadigd.

Het beeld aan de Sasdijk in Werkendam is besmeurd met purschuim. Initiatiefnemer van het monument, Anja van de Starre, kreeg de vernieling vrijdagochtend te horen en deed meteen aangifte bij politie en bracht de gemeente Altena op de hoogte. Van der Starre noemt het een doelbewuste actie. Niemand loopt immers zomaar met een bus purschuim over de dijk, aldus Van der Starre. Het beeld in Werkendam is onderdeel van een drieluik. De andere delen van het monument staan in Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.

De gemeente Altena gaat maandag de schade herstellen. De gemeente gaat er vanuit dat het purschuim na een dag of twee uitharden makkelijk kan worden verwijderd en het monument kan worden schoongemaakt. Het is helaas niet de eerste keer dat het beeld werd beschadigd.