Grote uitslaande brand in Werkendam slaat over naar ander pand

13 juli 2023, 17:21


Hulpdiensten

WERKENDAM – Aan de Werkensedijk is donderdag 13 juli 15:45 uur brand ontdekt. Het bleek al vrij snel om een grote uitslaande brand te gaan. De brandweer is snel opgeschaald.

De brand is vrij snel overgeslagen naar een huis aan de overkant van de weg. De brandweer probeert dat pand zo goed mogelijk te redden. Door de wind is de brand lastig te bestrijden. Richting het oosten is er dan ook veel rookontwikkeling. De brandweer heeft de ventilatie van een naastliggend zorgcentrum uitgeschakeld en mensen in de omgeving wordt het zelfde geadviseerd door een woordvoerder van de veiligheidsregio. Er waren ook explosies te horen, die zijn mogelijk ontstaan door gasflessen in een van de panden.

In een van de panden zit een zorginstelling “De Leevboerderij”. Een zorgintstelling voor jongvolwassenen die om wat voor een reden dan ook niet thuis kunnen wonen en/of nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen.