Volkstuinencomplex aan Polstraat in Wijk en Aalburg moet plaatsmaken voor woningen

12 juli 2023, 20:55


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – 2 september aanstaande; dat is de datum waarop gebruikers van het volkstuinencomplex aan de Polstraat in Wijk en Aalburg weg moeten zijn.

De gemeente Altena heeft de grond verkocht aan Bazalt Wonen. Die gaat daar nieuwe woningen bouwen. De volktuinders zouden een nieuw perceel krijgen, maar zicht op een nieuwe locatie is er nog niet. Volgens een woordvoerder heeft de gemeente met diverse grondeigenaren gesproken, maar dat heeft vooralsnog niet geleid tot een aankoop. Zij wil de volkstuinen graag buiten de bebouwde kom plaatsen. Dat is niet eenvoudig, maar de gemeente streeft ernaar zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over een nieuwe locatie voor de volkstuinders.

De tuinders hebben er ondertussen geen vertrouwen meer in en vrezen dat de gemeente net zolang talmt tot dat de tuinders uit zichzelf opgeven.