Gemeente Altena moet bestemmingsplan repareren

6 juli 2023, 19:52


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – De Raad van State deed deze week uitspraak in de zaak rondom het uitbreidingsplan voor koek- en deegfabrikant Van Ballegooien in Wijk en Aalburg.

De rechter geeft de gemeente Altena vijf maanden de tijd om de fouten in het bestemmingsplan te repareren. De bestemmingsplanregels voor het laden en lossen zijn volgens de Raad van State onduidelijk. De gemeente heeft in het plan twee plaatsen voor laden en lossen benoemd. Het plan maakt echter ook het laden en lossen van vrachtwagens mogelijk op een leeg terrein aan De Kroon. De voormalig directeur van de koek- en deegfabrikant en een andere bezwaarmaker wonen vlakbij dit terrein en maken bezwaar tegen de uitbreiding.

De meeste bezwaren werden door de Raad van State van tafel geveegd, maar het laden en lossen moet de gemeente in het bestemmingsplan repareren. Daarna volgt naar verwachting een einduitspraak.