Visserijdag Woudrichem 2023 op 26 augustus 2023

2 juli 2023, 11:51


Regio Info

WOUDRICHEM – Tijdens de Visserijdag in Woudrichem wanen bezoekers zich even terug in de tijd dat bijna alles om visserij draaide in Woudrichem.

De oude vesting- en vissersstad Woudrichem, bekend als Woerkum, heeft een rijke historie op het gebied van de riviervisserij. De vesting heeft dan ook al vanaf 1362 visrechten. Tot begin 1900 bestond de bevolking voor een belangrijk deel uit vissers. Zij gingen met hun zalmschouwen de rivieren op en visten er onder meer op zalmen, finten en paling. Denkt u eens aan een vissersvloot, een vishaler of de galg.

Dit alles is te zien tijdens de Visserijdag met daarbij ook diverse andere activiteiten als roeiwedstrijden en oude ambachten. De Visserijdag Woudrichem staat gepland op 26 augustus van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Kijk op https://evenementen-woudrichem.nl/ voor meer informatie.