CDA Altena stelt vragen over betaalmogelijkheden pontje Steur

14 juni 2023, 19:57


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – CDA Altena heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over het ontbreken van digitale betaalmogelijkheden op Pontje Steur.

Het is volgens CDA-raadslid Otto van Breugel dankzij de inzet van vrijwilligers dat deze veerdienst mogelijk is. Met een tarief van 1,00 euro is Pontje Steur niet alleen een prachtige ervaring, maar ook een zeer aantrekkelijke optie. Recentelijk zijn er echter problemen ontstaan voor gebruikers doordat betalingen alleen contant kunnen worden voldaan. In het digitale tijdperk van 2023 is het begrijpelijk dat niet iedereen altijd contant geld bij zich heeft.

Volgens Van Breugel roept het ontbreken van digitale betaalmogelijkheden, zoals een pinapparaat of een QR-code op Pontje Steur, vragen op. Van Breugel heeft het college gevraagd waarom deze betaalmogelijkheden ontbreken en of er een onderzoek kan worden ingesteld om dit op korte termijn te realiseren.