Veer Werkendam-Dordrecht minimaal tot vrijdag uit de vaart

12 juni 2023, 22:09


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Het veer tussen Werkendam en Dordrecht is de komende dagen uit de vaart.

Het was sowieso de bedoeling dat het veer in de nacht van maandag op dinsdag gerepareerd zou worden, omdat er een probleem was met een ketting in één van de vier motoren. Maar bij een routinecontrole van de Inspectie Leefomgeving en Transport bleek dat er nog meer zaken niet op orde waren. Daarom is besloten die tegelijk op te pakken. Het gaat om zaken als een noodtrap voor de kapitein waar wat aan mankeert, markeringen op het schip die ontbreken en onvoldoende reddingsboeien of brandblussers.

Normaal gesproken wordt in dit soort gevallen een andere pont ingezet, maar daarvoor was het nu te kort dag. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden verwacht exploitant Blue Amigo dat het Veer Kop van t Land uiterlijk vrijdag 16 juni weer in de vaart zal zijn.