‘Oeverzwaluwenontbijtshow’ Struikwaard nabij Giessen

10 juni 2023, 17:08


Regio Info

GIESSEN – Op zaterdagochtend 17 juni houdt de Vogelwerkgroep van Altenatuur een feestelijke ‘Oeverzwaluwenontbijtshow’ op de fietsdijk ter hoogte van de oeverzwaluwenwand in de Struikwaard nabij de Andelse Sluis.

De wand kon in 1996 gerealiseerd worden na een donatie van een betrokken echtpaar bij natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. De wand was het eerste jaar al direct een groot succes en sindsdien maken de zwaluwen na hun lange reis vanuit Afrika dankbaar gebruik van de speciaal aangelegde nestgangen. 

Om zeven uur ’s morgens worden enthousiaste vogelaars, zowel leden van Altenatuur als algemeen belangstellenden, van harte uitgenodigd voor een gezond veldontbijt op het Struikwaardfietspad tussen de Andelse sluis en Woudrichem. De kraam staat recht tegenover de oeverzwaluwenwand. Vogelaars staan klaar met informatie, telescopen en verrekijkers waarmee de activiteiten van de zwaluwen heel goed te volgen zijn. Parkeren kan op de Parallelweg van de N322, maar het is aan te raden om op de fiets te komen.