Tien verschillende routes nieuwe hoogspanningsleiding in te zien

31 mei 2023, 19:48


Lokaal Nieuws

REGIO – De plannen voor een nieuwe hoogspanningsleiding tussen Geertruidenberg, Dordrecht en Krimpen aan den IJssel zijn in te zien.

Het gaat om tien verschillende routes. Elke route kent wel één of meerdere obstakels, zoals woningbouw, complexe kruisingen of natuurgebied(en) waaronder de Biesbosch. Een voorkeur voor een route is er nog niet.

In juni is er een aantal informatiebijeenkomsten. Voor Altena is deze op dinsdag 13 juni in Dorpshuis de Bolderik in Sleeuwijk. Tot en met 7 juli kan worden gereageerd op de plannen door het indienen van zienswijzen. Die kunnen aanleiding geven tot het aanpassen van de plannen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zal uiteindelijk tussen eind 2024 en begin 2025 een besluit nemen.