Volgend jaar nauwelijks verhoging van gemeentelijke belastingen

24 mei 2023, 21:19


Lokaal Nieuws

ALTENA – Een eventuele verhoging van de gemeentelijke belastingen in Altena zal volgend jaar niet meer bedragen dan het inflatiepercentage.

Die toezegging deed wethouder Hans Tanis bij de presentatie van de zogeheten Kadernota 2024 en de jaarcijfers over het afgelopen jaar. Volgens hem is de gemeente financieel gezond, en zijn er voor de langere termijn voldoende reserves om de risico’s af te dekken.

Net als in 2021 heeft de gemeente ook in 2022 een fors bedrag overgehouden van zo’n 11 miljoen euro. Altena is volgens Tanis daarmee niet de enige gemeente. Er is sprake van een algemene trend. Wellicht heeft het college te enthousiast begroot, gaf Tanis toe, maar een deel van het overschot komt ook omdat werkzaamheden zijn uitgesteld vanwege een chronisch personeelstekort. Met een aantal zaken gaat de gemeente dit jaar aan de slag, geld dat daarna overblijft gaat in de reserve.