Motie van afkeuring tegen burgemeester en wethouders krijgt geen meerderheid

24 mei 2023, 21:16


Lokaal Nieuws

ALTENA – De drie oppositiepartijen VVD, VVA en ChristenUnie in Altena hebben dinsdagavond een motie van afkeuring ingediend tegen burgemeester en wethouders.

Ze vinden nog altijd dat het college veel te weinig verantwoordelijkheid neemt na het debacle met de huisvesting van arbeidsmigranten in Andel. De VVD vroeg vorige week een debat aan, nadat inwoners van Andel via de Wet open overheid stukken had opgevraagd over het proces rond de aanvraag van een tuinder om zijn bedrijf aan de Middenweg te vergroten en er arbeidsmigranten te huisvesten.

Wethouder Shah Sheikkariem moest uiteindelijk toegeven dat áls er inderdaad afspraken waren gemaakt, dat dat alleen op ambtelijk niveau was gebeurd. Maar daaraan hadden de oppositiepartijen geen boodschap. Sheikkariem had volgens hen móeten weten dat die deal was gesloten en daarover had hij de gemeenteraad moeten inlichten. De motie van afkeuring kreeg geen meerderheid omdat voor de coalitiepartijen een toezegging van de wethouder voldoende was. Daarin stelde hij te komen met een ‘organisatieontwikkeling’ gericht op het beter functioneren van ambtenaren en college om herhaling te voorkomen.