Kwartiermaker doet verder onderzoek naar haalbaarheid Derde Haven

23 mei 2023, 20:30


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Sinds april is Lijdia Pater als kwartiermaker aan de slag voor het havengebied in Werkendam.

Haar voornaamste taak is om te onderzoeken of de gewenste uitbreiding van de haven ook daadwerkelijk kan. Daarbij wordt de haalbaarheid van een derde haven gekoppeld aan andere relevante opgaven en ambities die in de regio spelen. Op dit moment is er zesentwintighonderd meter aan extra kaderruimte nodig voor de bedrijven die nu al in de Beatrixhaven en Biesboschhaven gevestigd zijn.

Volgens verantwoordelijk wethouder Hans Tanis kunnen die bedrijven een belangrijke rol spelen in de verduurzamingsdoelstelling van de scheepvaart en daarmee zijn ze ook belangrijk voor de werkgelegenheid. De gemeente Altena wil dus voorkomen dat deze bedrijven noodgedwongen naar een andere locatie buiten Altena moeten verhuizen. Kwartiermaker Pater verwacht het onderzoek binnen achttien maanden af te ronden.