Open dag voor jeugdzeilen bij WSV Woudrichem

21 mei 2023, 12:18


Regio Info

WOUDRICHEM – Het zeilseizoen staat weer voor de deur. Op zondag 11 juni starten de lessen. De week daarvoor is op 4 juni een open dag voor potentieel belangstellenden.

Al sinds 2007 organiseert watersportvereniging Woudrichem zeillessen voor jeugd. Wat begon met enkele enthousiaste ouders die lesgaven aan eigen kinderen is uitgegroeid tot een serieuze zeilschool. De vereniging is aangesloten bij CWO, een overkoepelende organisatie vanuit Watersportverbond en HISWA die staat voor veilige en kwalitatief goede zeillessen. Een zeilcursus bij WSV Woudrichem bestaat uit tien lessen op zondagochtend van juni tot oktober. In de zomervakantie zijn geen lessen. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen leren zeilen. De vereniging beschikt over Optimisten, Laser Pico’s en polyvalken. Voor deelname aan de zeillessen moeten kinderen minimaal in bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B. Aanmelden voor de lessen kan via de website van WSV Woudrichem.

Op zondag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur zijn ouders en kinderen van harte welkom in de haven van WSV Woudrichem aan de Schapendam 5. Ouders kunnen dan informatie krijgen over het jeugdzeilen, en kinderen kunnen gratis een proeflesje volgen.