Gemeente Altena gaat in gesprek over vergroten aanmeersteiger

17 mei 2023, 21:19


Lokaal Nieuws

VEEN – Handelsonderneming Oostema in Veen en de gemeente Altena gaan opnieuw praten over het vergroten van een aanmeersteiger bij het bedrijf aan de Maasdijk.

Dat hebben beide partijen afgesproken tijdens een rechtbankzitting in Breda. Oostema is al ruim zes jaar bezig om een steiger van 117 vierkante meter aan te leggen. Maar volgens Altena ging het bij de vergunningsaanvraag om 110 vierkante meter. Die toestemming is verleend en de steiger ligt er.

Oostema zegt dat de gemeente destijds heeft toegezegd terug te komen op hoe de overige vierkante meters aan te leggen. Maar Altena weigert dat. Omdat niet is vastgelegd wat exact is afgesproken, kan de rechter alleen naar de aanvraag kijken. Volgens hem is daarvoor een uitgebreide beoordelingsprocedure nodig die 11.500 euro gaat kosten. Oostema vindt dat teveel geld. Hij wil de extra meters voor een loopbrug zodat de steiger ook voor mindervaliden bereikbaar is. Reden dat beide partijen nu hebben afgesproken alsnog om de tafel gaan.