Einde aan livestream van de Biesbosch-visarend

17 mei 2023, 21:15


Lokaal Nieuws

REGIO – Vogelbescherming Nederland heeft dinsdag de livestream beëindigd met de webcam in het nest van de Biesbosch-visarend.

Reden: het vrouwtje is niet teruggekeerd op het nest, waardoor het mannetje er nu alleen zit. Al zeven weken wacht hij tevergeefs op haar komst. En daarmee is zijn kans op nieuwe nakomelingen deze lente verkeken. Omdat het vrouwtje niet geringd is, is het gissen naar wat er met haar gebeurd is.

In 2016 was het paar de eerste visarenden die zich in de Brabantse Biesbosch vestigde. Hun broedsuccessen waren voor Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland reden om in 2021 bij hun boomnest een webcam te plaatsen. Ook al is die liveverbinding nu gesloten, de boswachters van Staatsbosbeheer blijven volgen hoe het nu verder gaat met de mannelijke visarend. Om te zien of hij zijn draai als single weten te vinden en of hij mettertijd een nieuw vrouwtje aan de haak weet te slaan.