Taxusinzameling gaat in 2024 weer van start

10 mei 2023, 17:50


Lokaal Nieuws

REGIO – Stichting Taxus Taxi kondigt aan dat de taxusinzameling pas in 2024 weer van start zal gaan. De stichting heeft besloten de inzameling in 2023 over te slaan vanwege de aanhoudende problemen bij verwerkingsbedrijven, waar geen ruimte is om nieuw taxussnoeisel te verwerken.

Sinds 2008 zet de stichting zich in voor de strijd tegen kanker door middel van het inzamelen van taxussnoeisel, waar een kankerremmend medicijn in zit. Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling. Het opgehaalde snoeisel wordt afgeleverd bij kruidendrogerij Roijkru in Oss, die het snoeisel droogt en gereed maakt voor transport naar het buitenland.

Een belangrijk punt dat door de stichting wordt aangehaald, is dat er op dit moment nog voldoende medicijn voorradig is. Het medicijn dat gewonnen wordt uit het taxussnoeisel ligt altijd in bepaalde mate op voorraad. Dat er in 2023 geen inzameling plaatsvindt heeft dus geen effect op de beschikbaarheid van het medicijn voor mensen die het nodig hebben. Echter is de voorraad niet oneindig en daarom zal de inzameling in 2024 weer plaatsvinden.