Draag iemand aan voor een Koninklijke Onderscheiding

5 mei 2023, 08:11


Regio Info

ALTENA – Kent u een vrijwilliger die bijzonder werk doet voor de samenleving? En zou u die persoon wel eens in het zonnetje willen zetten? Dan kunt u die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Denk aan een vrijwilliger die zich al 20 jaar voor de ouderen in de wijk inzet. Of iemand die een flink aantal uren per week onderhoud doet op de vereniging. Die persoon zou u wel eens in het zonnetje kunnen zetten. Niet met een bloemetje, maar met een lintje. Ieder jaar vindt in de gemeente Altena de lintjesregen plaats. Dit gebeurt op de laatste werkdag voor Koningsdag.

Kent u iemand in uw omgeving die al zeer lange tijd vrijwilligerswerk doet? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. U kunt dan bellen met Inge van der Burgt via 0183 – 51 62 24 of met Suzanne Pols-Hovenga via 0183 – 51 62 25 of een mail sturen naar bestuurssecretariaat@gemeentealtena.nl. Zij kunnen aangeven of het vrijwilligerswerk in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding. Zij kunnen u ook alles vertellen over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding. Er gelden namelijk verschillende voorwaarden bij de aanvraag. Voordragen kan tot 1 juli 2023.