Altena doet weer mee met het NK Tegelwippen

5 mei 2023, 08:21


Regio Info

ALTENA – De gemeente Altena doet ook dit jaar mee weer aan het NK Tegelwippen.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

In een ludieke strijd met andere gemeenten worden inwoners uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels uit de eigen tuin te verruilen voor groen. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn voor-, achter- of geveltuin te vervangen door groen. Als inwoners hun aantal gewipte tegels met een bewijsfoto doorgeven op de website www.nk-tegelwippen.nl, worden ze opgeteld bij de Tegelteller van Altena. Als u bovendien kunt aantonen dat u de tegels heeft aangemeld via nk-tegelwippen.nl mag u deze gratis inleveren bij het milieustation. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober.