Forten in Altena doen mee aan verkiezing van ‘Mooiste Fort van Nederland’

4 mei 2023, 10:03


Lokaal Nieuws

ALTENA – Fort Giessen, Fort Altena en Fort Bakkerskil zijn drie van de 88 forten die meedoen aan de verkiezing van het Mooiste Fort van Nederland.

Fort Bakkerskil bij Nieuwendijk is een militair verdedigingswerk gebouwd rond 1880 en nu in gebruik als Bed and Breakfast en restaurant. Het maakt deel uit van UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies. De verkiezing Mooiste Fort is georganiseerd door de Stichting Liniebreed Ondernemen, die alle forten, waterlinies, vestingen en bunkers in Nederland wil behouden voor de volgende generaties en ze tegelijkertijd op een goede manier benutten.

De 88 forten waarop gestemd kan worden, zijn aangesloten bij de stichting. Stemmen kan via de website mooistefort.nl. Na 1 juli gaan de vijf forten met de meeste stemmen door naar ronde twee. De uiteindelijke uitslag wordt bekendgemaakt bij de start van het Forten- en Vestingfestival dat duurt van 2 tot en met 10 september.