Gezin van gesplitste woning in Wijk en Aalburg moet huis verlaten

3 mei 2023, 08:52


Lokaal Nieuws

ALTENA – Een gezin uit Wijk en Aalburg, dat zijn woning splitste en een deel verkocht zonder toestemming van de gemeente, moet zelf het huis verlaten. Dat heeft de rechter beslist.

De familie kocht het pand aan de Bergstraat in 2001. Volgens hen bestond dat toen uit twee gesplitste delen, met elk een aparte toegang, huisnummer en alle voorzieningen. De vader van het gezin besloot het gebouw als één woning te gebruiken en bracht een interne deur aan. In 2016 wilde hij het pand alsnog splitsen maar kreeg van de gemeente geen toestemming omdat het bestemmingsplan maar een huis toestaat op dit perceel.

In 2019 zette hij zijn plan toch door, verkocht het gesplitste deel aan een nieuwe eigenaar en bleef met zijn gezin in het andere deel wonen. De koper kreeg al snel te maken met de gemeente die hem verweet er illegaal te wonen. Na gesprekken richtte de gemeente zich op het gezin, legde een dwangsom op om het huis te verlaten en alle voorzieningen, zoals badkamer en keuken, te verwijderen. De rechter geeft de gemeente gelijk. Wat er nu gaat gebeuren met de familie, is onduidelijk.