Omloop van de Biesbosch op de wieler- en hardloopagenda

1 mei 2023, 12:24


Sport Nieuws

REGIO – Zaterdag 13 mei staat de Omloop van de Biesbosch op de wieleragenda. Maar ook als hardloper bent u dit jaar weer van harte welkom. Vrijdag 12 mei wordt voor de tweede keer de 10 km hardloopwedstrijd georganiseerd in samenwerking met Altena Road Runners.

Omloop van de Biesbosch

Zaterdag 12 mei organiseren ‘De Groenen’ de welbekende Omloop van de Biesbosch. Een pittige wielerwedstrijd, dwars door de Biesbosch, een strijd tegen de elementen. Deelnemers kunnen in verschillende categorieën starten. Kijk voor meer informatie en inschrijven op omloopvandebiesbosch.nl. Als toeschouwer bent u natuurlijk ook meer dan welkom in het groene dorp.

Rennen door de Biesbosch

Om nog meer sportievelingen te laten genieten van de elementen en prachtige natuur van de Biesbosch wordt, in samenwerking met de Altena Road Runners, wederom een hardloopwedstrijd georganiseerd. Deelnemers lopen 10 km van de wedstrijd over hetzelfde parcours als de renners een dag later doen. Check de website voor de verschillende categorieën en de mogelijkheid tot inschrijven.

Biesbosch Buffel Challenge

Bent u geen wedstrijdrenner, maar gaat u een beetje uitdaging niet uit de weg? Doe dan mee aan de Biesbosch Buffel Challenge. Dit is een individuele challenge waarbij u rijdt op het wedstrijdparcours. U doet mee tussen 27 april en 8 mei op een tijdstip dat het u schikt.

Van donderdag 27 april 2023 tot en met maandag 8 mei rijdt u de challenge op het wedstrijdparcours. Uw prestatie registreert u op Strava met de vermelding ‘Buffel Challenge’. Hierdoor wordt uw challenge opgeslagen en in de uitslagenlijst gezet. Het parcours is op het Strava segment ‘De Grote Groene Uitdaging’. Eén ronde is ruim 9 km. Waarbij u drie of zes ronden kunt rijden. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Omloop van de Biesbosch, de hardloopwedstrijd of de Challenge? Kijk dan op www.omloopvandebiesbosch.nl.