Het Marianne Vos Wielerfestival dit jaar verdubbeld

1 mei 2023, 12:07


Sport Nieuws

ALTENA – De organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival maakt bekend dat het evenement dit jaar verdubbelt naar twee dagen: vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei.

Een nieuwe activiteit die aan het wielerfestival is toegevoegd, is een heus Wielercafé op de vrijdagavond. Aan dat wielercafé werken onder meer prominente (ex-)profwielrenners mee, zoals Erik Dekker en Marianne Vos. De bekende wielerverslaggever Gio Lippens praat de avond aan elkaar. Dit jaar vindt het event plaats op golfpark Almkreek in Almkerk. De fietsroutes gaan door de Biesbosch, Altena en de Bommelerwaard.

De activiteiten op vrijdag zijn met name bedoeld voor bedrijven en ondernemers. “Maar ook andere deelnemers en bezoekers zijn uiteraard van harte welkom”, vertelt Esther Vroegh, voorzitter van het Marianne Vos Wierfestival. “Het programma op 12 mei bestaat uit een toertocht in de middag, gevolgd door een diner en het wielercafé in de avond. Voor het sportieve bedrijfsleven is dit een leuke en inspirerende manier om te netwerken en kennis te delen. Uiteraard zijn die dag prominente topsporters aanwezig die hun kennis en ervaring delen op gebieden als presteren, gezond leven, teamwork en mentale training. Voor het bedrijfsleven superinteressant natuurlijk.”

Voor iedereen

De volgende dag, zaterdag 13 mei, hanteert de organisatie het bekende en succesvolle recept van de afgelopen jaren: “Een uitgepijlde toertocht van 60, 100 of 150 km, zonder stoplichten en door het trainingsgebied van Marianne Vos. De tochten zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers”, aldus de voorzitter. “Marianne Vos vindt het belangrijk dat het event voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Dus ook sporters met een beperking zijn van harte welkom om deel te nemen. Of je nu gebruikmaakt van bijvoorbeeld een handbike, rolstoel of tandem, deelname aan de toertocht is altijd mogelijk.” De tocht is compleet verzorgd en na afloop kunnen deelnemers genieten van een hapje en drankje op het gezellige festivalterrein.

Kids programma

Daarnaast bestaat het Marianne Vos Wielerfestival op zaterdag uit een kids clinic: een toertocht op de gewone fiets of racefiets voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8, vermaak tussen het fietsen door, zoals een pumptrack, en een gesprek met Marianne Vos in de vorm van speciale kids persconferentie. Meer weten over het Marianne Vos Festival of inschrijven voor een van de activiteiten? Kijk dan op www.mariannevoswielerfestival.nl.