College onderzoekt mogelijkheden oprichting jeugdbrandweerkorps

30 april 2023, 15:28


Lokaal Nieuws

ALTENA – Naar aanleiding van een ingediende motie op 8 november 2022 is het college van Burgemeester en Wethouders aan het onderzoeken of er voldoende belangstelling is voor het oprichten van een jeugdbrandweerkorps in Altena.

Volgens het college hebben zich zes vrijwilligers gemeld uit drie verschillende posten die mogelijk interesse hebben voor het opzetten van een jeugdbrandweerkorps. In totaal zijn 10 vrijwilligers nodig verdeeld over meerdere brandweerposten om een jeugdbrandweerkorps te kunnen starten.

Op 17 mei praat de brandweercommandant met de zes vrijwilligers om vast te stellen of het plan levensvatbaar kan worden. Op basis van die uitkomsten wordt nog een werving gedaan onder brandweerteams en gaat de burgemeester het gesprek aan met alle postcommandanten.