45 procent van kantoorruimte in Altena heeft geen juist energielabel

27 april 2023, 06:31


Lokaal Nieuws

ALTENA – 45 procent van de kantoorruimte in Altena beschikt niet over het juiste energielabel. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviesbedrijf CBRE die het AD analyseerde.

Wel is het aantal panden dat dit label heeft gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen had in Altena 66 procent van de panden het juiste label nog niet. Sinds begin dit jaar moeten gebouwen minimaal een energielabel C hebben om als kantoor gebruikt te mogen worden. Pandeigenaren die niet aan de eisen voldoen kunnen in theorie een boete verwachten.

Maar volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zal het voor de meeste eigenaren niet zo’n vaart lopen. Over het algemeen zullen gemeenten een pandeigenaar eerst aanschrijven en die genoeg tijd geven om alsnog aan de eisen te voldoen.