Truckerdag 2023 van Stichting Sport en Spel Andel gaat niet door

20 april 2023, 20:42


Lokaal Nieuws

ANDEL – De 36e truckerdag zal nog een jaar moeten wachten. De organiserende Stichting Sport en Spel Gehandicapten Andel heeft helaas de truckerdag van 17 juni 2023 moeten annuleren.

Jaarlijks toeren ruim honderd vrachtwagens en enkele bussen toeterend door de regio met aan boord mensen met een beperking. Iedereen geniet met volle teugen van deze rit. Veel van deze deelnemers hebben begeleiding nodig tijdens de rit en deze begeleiders nemen dan plaats op het bed in de trucks. Naar aanleiding van problemen vorig jaar bij een rit in het noorden van het land hebben de verzekeraars en overheden de regelgeving rondom deze ritten drastisch aangepast.

Begeleiders mogen voortaan niet meer op deze wijze plaatsnemen in de trucks. Echter een gedeelte van de deelnemers heeft die hulp wel nodig. Er is van alles bedacht en bekeken, hoe hiervoor een oplossing kan worden gevonden, maar binnen de aangepaste regelgeving is het niet mogelijk gebleken om op korte termijn voor alle deelnemers een passende invulling te vinden. Nu wordt eerst afgewacht wat verzekeraars en de gemeenten voor een oplossing kunnen bieden. Ook in de Tweede Kamer worden hierover vragen gesteld. De uitkomsten hiervan zijn bepalend of volgend jaar voor alle deelnemers weer een mooie dag kan worden georganiseerd.