Onderbouw Verschoorschool viert Groentefeest

16 april 2023, 12:07


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – De afgelopen periode hebben de onderbouwleerlingen van de Verschoorschool in Sleeuwijk alles geleerd over het thema ‘Van zaadje tot groentewinkel’.

Het thema kwam op gang nadat conciërge meester Bram een probleem had met de zaadjes die hij in zijn moestuin wilde gaan planten. Alle zaadjes waren door elkaar geraakt. Nadat alles uitgezocht was, zijn de zaadjes geplant. Ook werd er een bezoek gebracht aan de markt, de groente afdeling van de Albert Heijn en aan het bedrijf van de opa van een van de leerlingen die aardappelen en uien verbouwd. In de klas werd daarna een groentewinkel gemaakt. Met al die lekkere groenten kun je natuurlijk gaan koken.

Omdat er al een keer voor de vaders en moeders was gekookt bij het thema Restaurant, vonden de kinderen het nu een goed idee om voor de bewoners van het Merwedehuis te gaan koken. Een aantal bewoners kwamen ook een handje helpen met het maken van de gerechten en om zo met de kinderen het Groentefeest te vieren. De zelfgemaakte appelmoes, aardappelsalade, groene salade en de groentesoep werden daarna bij het Merwedehuis gebracht.