Fairtrade Werkgroep van Altena is op zoek naar versterking

12 april 2023, 19:38


Regio Info

ALTENA – De Fairtrade Werkgroep van Altena is op zoek naar versterking. De werkgroep zet zich in om van Altena een FairTrade gemeente te maken en om ervoor te zorgen dat de gemeente meer inhoud geeft aan haar doelstelling om een Global Goals-gemeente te zijn.

In een Fairtrade gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de gemeente samen voor meer eerlijke en duurzame handel. Dat betekent dat er een eerlijke prijs wordt betaald voor producten, die in ontwikkelingslanden verbouwd of geproduceerd worden.

Om Altena Fairtrade te krijgen, moet er een groot aantal winkels, horeca, instellingen, kerken, sport- en andere verenigingen en organisaties fairtrade producten gaan verwerken of verkopen, zoals koffie, thee, fruit of kleding. De werkgroep besteedt tijd en energie om voldoende bedrijven en instellingen te bewegen om mee te gaan doen. Daar kan men best wat extra hulp bij gebruiken. Aanmelden kan bij de werkgroep via Jos Korthout. Hij is te bereiken via 06- 28 47 19 93 of j.am.korthout@planet.nl.