WK visbakken op Hemelvaartsdag

8 april 2023, 20:31


Regio Info

WOUDRICHEM – Donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, zullen de straten van Woudrichem weer gevuld worden met de walmen van gebakken vis, klanken van visserskoren en de weemoed naar tijden van weleer. Ruim 30 deelnemers gaan de strijd aan om dé Woerkums kampioen visbakken te worden.

Woerkum zal ruiken naar historie en ook de deelnemers zullen de kramen inrichten met visnetten en attributen uit de visserijtijd. Er zijn diverse deelnemers die voor het bakken van de vis gebruik maken van een nostalgisch houtkacheltje, een vuurduveltje genaamd. Ze bakken de vis in een stalen bakpan zoals de vissers dit vroeger deden.

Het is misschien wel het best bewaarde geheim van Woerkum. Hoe wordt de allerbeste vis gebakken? Zeker is dat de deelnemers de strijd met elkaar aangaan om het allerbeste visje bij de jury te krijgen. Het visbakken wordt gehouden op 18 mei tussen 12.00 en 18.00 uur.