Meerderheid gemeenteraad lijkt te kiezen voor één centraal gemeentehuis

8 april 2023, 07:10


Lokaal Nieuws

ALTENA – Een meerderheid van de politiek in Altena lijkt te kiezen voor centrale huisvesting van de gemeentelijke organisatie, door het gemeentehuis in Almkerk uit te breiden.

De coalitiepartijen CDA, AltenaLokaal en SGP spraken zich dinsdagavond uit over één centrale huisvesting in Almkerk. Dat vraagt dan wel om een vergroting van het huidige gebouw. Momenteel maakt de gemeente gebruik van drie locaties. Naast het gemeentehuis in Almkerk zijn dit het voormalige gemeentehuis in Wijk en Aalburg en De Werf in Woudrichem.

Om het ruimteprobleem duurzaam op te lossen, is een huisvestingsonderzoek uitgevoerd. Met als resultaat vijf scenario’s. Twee voorkeursscenario’s kwamen daarbij naar voren: uitbreiding van het huidige gemeentehuis en sloop plus nieuwbouw van De Werf. Volgens coalitiepartij Progressief Altena is een moderne gemeente zichtbaar in de kernen. Geen van de scenario’s voldoet daaraan. Wethouder Shah Sheikkariem laat weten duurzame keuzes te maken.