Theatersportbattle op het Altena College

6 april 2023, 13:50


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Verbeelding, humor, beweging, spel, incasseren en samenwerken. Op 3 en 4 april werden de brugklasleerlingen van het Altena College in Sleeuwijk uitgedaagd met de workshop Theatersportbattle van Kleinkunstig.

Tijdens dit dagproject werd de competitie van sport gecombineerd met de creativiteit van theater. De groepjes leerlingen kregen opdrachten uit het publiek. Een team van juryleden, bestaande uit docenten van verschillende vakken, beoordeelden de strijd op snelheid, originaliteit, flexibiliteit en samenwerken.

Docent beeldende vorming Dirna Boll: “Theatersport is een geweldig middel om jongeren met weinig spelervaring aan te zetten tot creativiteit en proberen. We kregen complimenten van Kleinkunstig over onze superleuke leerlingen. Het waren voor hen twee topdagen! Het enthousiasme en de strijdvaardigheid onder de leerlingen was inderdaad erg leuk om te zien. Iedereen deed mee en hoorde erbij. Echt teamwork!”