Kasteel Dussen en Slot Loevestein in race voor ‘Meest romantische kasteel van Nederland’

5 april 2023, 11:33


Lokaal Nieuws

DUSSEN/POEDEROIJEN – Kasteel Dussen en Slot Loevestein zijn in de race voor de publieksprijs ‘Meest romantische kasteel van Nederland’.

Stichting Dag van het Kasteel en de VriendenLoterij zijn de initiatiefnemers van deze uitverkiezing. Bijna negentig kastelen, paleizen, buitenplaatsen en landgoederen telt de lijst die zij hebben samengesteld. Met de verkiezing willen de initiatiefnemers het bijzonder historisch erfgoed voor het voetlicht brengen.

Ze maken eind april aan de hand van de reacties een shortlist waarop de tien definitieve kanshebbers worden gemeld. Daarop kan het publiek opnieuw stemmen. Stichting Dag van het Kasteel en de VriendenLoterij schenken de winnaar van de shortlist met tien kandidaten een geldbedrag van 15.000 euro. Een vakjury buigt zich over de genomineerden en beslist naar wie het geld gaat.