Geen pasklare oplossing voor parkeerproblemen in Werkendam

5 april 2023, 11:28


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Goede suggesties maar nog geen pasklare oplossing voor de parkeerproblemen in Werkendam. Dat is de uitkomst van het overleg dat de gemeente en de dorpsraad vorige week voerden met inwoners.

Omwonenden kwamen met voorstellen, zoals het slopen van de oude Flambouw en een parkeergarage bouwen, het herindelen van het parkeerterrein aan de Boterstraat en minder snel bouwplannen voor nieuwe woningen goedkeuren. Ook het verplaatsen van de weekmarkt op zaterdag werd genoemd. Het plein bij Het Vlechtwerk en het Merweplein zouden een alternatief kunnen zijn.

Verder kwam de aanleg van een dubbeldeks parkeerdek tegenover de oude Rabobank ter sprake. Maar de ontwikkeling van zo’n plan kan nog wel tien jaar duren. De gemeente wil op kortere termijn enkele kleinschalige parkeervoorzieningen toevoegen, al werden op de bijeenkomst daarvoor geen concrete locaties genoemd.