Rechter stelt omwonenden Andelse Spar grotendeels in het gelijk

1 april 2023, 06:26


Lokaal Nieuws

ANDEL – De omwonenden van de Spar aan de Burgemeester van der Schansstraat in Andel, die bezwaar hebben gemaakt tegen de vergunning voor de nieuwbouw, zijn door de rechter grotendeels in het gelijk gesteld.

De rechter stelde dat de gemeente Altena fouten heeft gemaakt en dat deze fouten hersteld dienen te worden. De bouw van de supermarkt hoeft niet stilgelegd te worden. De rechter vindt dat de bevoorrading inderdaad een probleem oplevert, maar oordeelt ook dat dit kan worden opgelost door de chauffeur te begeleiden, strepen op het wegdek te zetten en de constructie van de inrit te veranderen.

De twaalf parkeerplekken op eigen terrein zouden daarnaast volgens de bezwaarmakers onvoldoende zijn. De rechter geeft aan dat de gemeente kan afwijken van het bestemmingsplan. De rechter oordeelde ook dat voldoende maatregelen worden genomen om te voorkomen dat te veel geluidsoverlast optreedt en stelde de bezwaarmakers op dit punt dus in het ongelijk.