Dorpsraad Andel maakt plan voor terrein langs Afgedamse Maas

1 april 2023, 06:20


Lokaal Nieuws

ANDEL – De dorpsraad van Andel heeft een plan gemaakt om het terrein aan de Rib langs de Afgedamde Maas nieuw leven in te blazen.

Het moet een plek worden om elkaar te ontmoeten, zo stelt de dorpsraad. Het plan, wat uitgewerkt is in een fraaie computeranimatie, betreft een grote betonnen trap naar het water, een aanlegsteiger en een boothelling. Ook wordt gedacht aan het vergroenen van het terrein en aan een verplaatsbare horecavoorziening voor in het seizoen.

De werkgroep is zich ervan bewust dat het een ambitieus plan is. De gemeente is samen met biggenvoerfabriek De Heus eigenaar van het terrein. Over kosten is nog niet gesproken. Het plan is deze week gepresenteerd aan de politiek, tijdens het bezoek van de gemeenteraad aan Andel.