De finale sprint voor het Atletiekpark Altena

1 april 2023, 05:39


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Bij de bouw van het Atletiekpark Altena worden weer volop meters gemaakt. Met de komst van de lente, heeft de hovenier de groenaanplant verzorgd en gras- en bloemzaden gezaaid.

De laatste werkzaamheden, zoals het plaatsen van de kunststoftoplaag en het aanbrengen van de belijningen, gaan binnenkort van start. De verwachting is dat het atletiekpark in het tweede kwartaal van dit jaar gebruikt kan worden door de atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena College. De komst van Atletiekpark Altena geeft invulling aan het gemeentelijke project Vitaal Altena, waarin een vitale gemeente centraal staat en sport toegankelijker wordt voor iedereen die wil werken aan een fit en gezond leven.

Het plaatsen van de bomen en planten is een verrijking voor het sportterrein, dat inmiddels al mooi groen oogt. De gemeente Altena en de Altena Road Runners zijn overeengekomen dat het groenonderhoud grotendeels bij de vereniging komt te liggen. Als symbolische overdracht heeft wethouder Shah Sheikkariem aan voorzitter mevrouw Joke Oosters en Cor van den Heuvel van Altena Road Runners een set tuingereedschap overhandigd.

Door de weersomstandigheden afgelopen oktober hebben de werkzaamheden aan de rode kunststoftoplaag en belijningen van de atletiekbaan helaas stilgelegen. Een concrete planning voor de laatste werkzaamheden is lastig te geven. Voor het aanbrengen van de kunststoftoplaag op de atletiekbaan heeft de aannemer een langere periode van droog en zonnig weer nodig. Hopelijk laat de lente zich dit jaar van zijn beste kant zien en kan de toplaag in april worden aangebracht. Daarna volgen nog enkele afrondende werkzaamheden, zoals het plaatsen van de discuskooi, de palen en matten voor het hoogspringen. De verwachting is dat het Atletiekpark Altena tegen de zomer in gebruik kan worden genomen door de atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena College.

Het Atletiekpark Altena maakt de gemeente Altena een sportvoorziening rijker. Het bevordert de vitaliteit van inwoners en is daarmee een aanwinst voor toegankelijk sporten. Zo kan het Altena College volop gebruik gaan maken van de faciliteiten die het atletiekpark te bieden heeft. Om de toegankelijkheid en laagdrempeligheid van atletiek te benadrukken, zet de atletiekvereniging Altena Road Runners zich in voor een sportieve, veilige en respectvolle omgeving voor iedereen, zodat iedereen een leven lang plezier kan beleven aan sporten. Bij Atletiekpark Altena kunnen jong, oud en mensen die belemmeringen ervaren sporten om fit te blijven, topprestaties te leveren of sporten voor de gezelligheid.