College Altena: ‘Bij bomenkap in Woudrichem zijn dieren niet in gevaar geweest’

1 april 2023, 06:31


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Bij de flinke bomenkap langs de watergang aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem zijn dieren niet in gevaar geweest. De aangetroffen beverburcht was bovendien al geruime tijd niet meer bewoond.

Dat antwoordt de gemeente Altena op vragen van Progressief Altena die onlangs haar verbazing. In de brief vroeg de partij of het college op de hoogte was van ‘deze kaalslag’ en of er een vergunning voor was afgegeven. Uit de beantwoording blijkt dat Altena geen vergunning nodig had, omdat de bomen niet op de lijst van waardevolle bomen stond.

Bovendien zou er voorafgaand aan de kap een toezichthouder van de gemeente zijn langsgekomen. Bij die schouw zijn geen beschermde soorten of verblijfplaatsen aangetroffen, schrijft het college, die eraan toevoegt dat er geen werkzaamheden hebben plaatsgevonden in de buurt van de beverburcht. De gemeente benadrukt dat het de boodschap is en blijft om de biodiversiteit te versterken.