Werkzaamheden hoogspanningsverbinding bijna klaar

28 maart 2023, 16:59


Lokaal Nieuws

HANK – Netbeheerder TenneT is bijna klaar met de werkzaamheden aan de hoogspanningsmasten tussen Geertruidenberg en Krimpen aan den IJsel.

In Altena waren de werkzaamheden vooral te zien in de Noordwaard en polder tussen Hank, Nieuwendijk en Werkendam. De draden tussen de masten zijn vervangen voor een variant met 30 procent meer capaciteit. Met de bakjes aan de draden worden de afstand houders verwijderd en na het monteren van de nieuwe kabel weer teruggeplaatst. De kabels zijn in twee fase vervangen, sinds oktober 2022 de ene zijde van de mast, daarna vanaf januari 2023 de andere zijde. Zo kon de verbinding wel in stand gehouden worden.

Begin april zijn de werkzaamheden afgerond, daarna wordt er gestart met het opruimen van de bouwwegen, werkterreinen en worden de percelen in originele staat hersteld.