Zonnebloem Woudrichem e.o. organiseert wedstrijd voor basisscholen

27 maart 2023, 20:18


Regio Info

WOUDRICHEM – Komend najaar bestaat Zonnebloem Woudrichem en omstreken 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de afdeling voor alle basisscholen in Sleeuwijk, Woudrichem, Oudendijk, Giessen, Rijswijk, Uitwijk en Andel een wedstrijd: ‘Ben jij de Van Gogh van Altena?’

Wie tekent, schildert, boetseert of fotografeert de mooiste zonnebloem(en). “De leerlingen mogen het kunstwerk naar eigen inzicht invullen. Het mag een tekening zijn, een schilderij, een droogboeket, een kleiwerkje, een foto van een zelfgekweekte zonnebloem. Alles mag zolang er maar één of meerdere zonnebloemen in voorkomen”, vertelt Raoul Nijst enthousiast.

Zonnebloem Woudrichem e.o. hoopt dat de basisscholen in haar werkgebied de komende maanden hun beste artistieke beentje voor zetten. In oktober, dus na het bloeiseizoen van de zonnebloem, worden van iedere deelnemende school door een deskundige vakjury de mooiste drie werkjes uitgekozen. “Bovendien dingen ze voor hun school mee naar de hoofdprijs voor de best deelnemende school met het allermooiste werkje. Het plan is dat de winnende school bezoek krijgt van een heuse pannenkoekenbakker.”