Trema Welzijn wil welzijnsactiviteiten overdragen aan Surplus Welzijn

24 maart 2023, 17:42


Lokaal Nieuws

ALTENA – Per 1 juli 2023 is Trema Welzijn voornemens haar welzijnsactiviteiten over te dragen aan Surplus. Het welzijnswerk is binnen Trema een klein organisatieonderdeel. Door de welzijnsactiviteiten over te dragen aan Surplus is de dienstverlening ook voor de toekomst gegarandeerd.

Alle medewerkers en vrijwilligers van Trema houden hun huidige werk. Zij bieden de inwoners van gemeente Altena ook straks de diensten, hulpverlening en activiteitenbegeleiding die zij gewend zijn. De bekende gezichten en contacten blijven en ook de samenwerking met andere maatschappelijke partners blijft hetzelfde. De huidige locaties – waar de medewerkers hun spreekuur houden en activiteiten organiseren – blijven in gebruik. Wethouder Anneloes van Hunnik: “Als gemeente Altena stemmen we in met dit besluit. Surplus neemt de gemaakte afspraken van Trema met de gemeente over. Het bestaande aanbod van welzijnsactiviteiten voor onze inwoners is hiermee gegarandeerd.” Anja Hartmans, Sectormanager Welzijn bij Surplus vult aan: “We vinden het als Surplus heel prettig dat we ook in gemeente Altena kunnen bijdragen aan het bouwen van krachtige kernen. Daarnaast ben ik enorm blij dat we zowel medewerkers als vrijwilligers de huidige voorwaarden kunnen bieden.”

Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg, intramurale zorg en behandeling in West-Brabant. In iedere gemeente afgestemd op de lokale situatie. In gemeente Altena is Surplus sinds 2018 actief met buurtbemiddeling. Monique Vreeburg, bestuurder van Trema. “Wij zijn blij dat we een goede partner hebben gevonden die het welzijnswerk in Altena wil blijven voortzetten. De continuïteit voor klanten, vrijwilligers en medewerkers is daarmee gegarandeerd. Trema kan zich dan focussen op de kinderopvang in de gemeente Altena en Geertruidenberg.” Kinderopvang van Trema blijft zelfstandig bestaan.