Schriftelijke vragen door SGP Altena over Joodse begraafplaats in Werkendam

22 maart 2023, 18:47


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De gemeente Altena draagt de verantwoordelijkheid om het onderhoud van de Joodse begraafplaats in Werkendam te verzorgen. SGP-raadslid Arjan Versluis trof onlangs echter een matige tot vervallen staat van onderhoud aan op de begraafplaats.

De Joodse begraafplaats, met achttien grafmonumenten, is gelegen tussen de Sportlaan en De Kooi in Werkendam. Deze begraafplaats heeft niet alleen cultureel-historische waarde, maar is ook een Rijksmonument. De begraafplaats is eigendom van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap. Niet deze organisatie, maar de gemeente Altena is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de begraafplaats.

Raadslid Versluis wil van het college weten of de gemeente Altena op de hoogte is van haar beheers- en onderhoudsverplichting voor deze begraafplaats, wanneer het kapotte hekwerk gerepareerd wordt en om zichtbaar te maken dat de Joodse begraafplaats een Rijksmonument is.