Eerste prijs met promotie en lof voor Kunst en Vriendschap Meeuwen

15 maart 2023, 20:20


Lokaal Nieuws

MEEUWEN – Op zaterdag 11 maart heeft brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen deelgenomen aan het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen. De dag was goedgevuld met in totaal 8 orkesten uit het hele land.

Een orkest neemt minimaal elke 5 jaar deel aan een concertconcours in de sectie en de divisie waarin het is geplaatst volgens de concoursadministratie. De brassband uit Meeuwen kwam uit in de 3e divisie Brassband. Als inspeelwerk was gekozen voor Valerius Intrada van Jan de Haan, daarna de 2 grote, te beoordelen werken: Albinus Variations van Etienne Crausaz en Viking Age van Thierry Deleruyelle. Op het podium liet Kunst en Vriendschap horen in topvorm te zijn.

Met een gemiddelde van 90,75 punten voor beide werken verdiende de Meeuwense Brassband een eerste prijs met promotie en lof van de jury. De allerhoogste score die deze dag in Zutphen werd behaald. Op 17 juni organiseert Brassband Kunst en Vriendschap een HaFaBra concert in ’t Rondeel in Woudrichem, een mooie kans voor iedereen om de verschillen tussen Harmonie, Fanfare en Brassband te ontdekken en te beluisteren.