Werkgroep Fairtradegemeente Altena zoekt versterking

11 maart 2023, 17:21


Regio Info

ALTENA – De Werkgroep Fairtradegemeente Altena werkt eraan om de gemeente Altena de Fairtrade-status te laten krijgen en te zorgen dat de gemeente meer inhoud geeft aan haar doelstelling om een Global Goals-gemeente te zijn.

Fairtrade betekent dat er een eerlijke prijs wordt betaald voor producten die in ontwikkelingslanden verbouwd of geproduceerd worden. Alle handel zou eerlijk moeten zijn, maar zolang dat niet het geval is vanwege bijvoorbeeld uitbuiting of slavernij, blijft het noodzakelijk dat op een product het Max Havelaar Fairtrade Keurmerk staat.

Om Altena Fairtrade te krijgen, moet een groot aantal winkels, bedrijven, verenigingen en organisaties fairtradeproducten gaan verwerken of verkopen, zoals versnaperingen, cadeau-artikelen, kleding, et cetera. De Werkgroep heeft echter veel moeite om voldoende bedrijven en instellingen te bewegen om mee te doen. De Werkgroep is te klein om actief te werven in alle 21 woongemeenschappen van Altena en is er dringend aan toe dat er nieuwe, liefst ook jonge mensen bij komen. Wie wil helpen om de gemeente eindelijk Fairtrade te krijgen?