VVD Altena stelt vragen over Jan Spieringweg

11 maart 2023, 05:51


Lokaal Nieuws

OUDENDIJK – De VVD-fractie is verbaasd dat de reconstructie van de Jan Spieringweg te Oudendijk maanden heeft geduurd en stelt daar vragen over aan het college van Altena.

De fractie ontvangt signalen van omwonenden over onduidelijkheid en miscommunicatie. Ook zijn ze bezorgd over de veiligheid. De verkeersremmende maatregelen zijn nog niet voorzien van verlichting en borden, en het kruispunt dreigt onoverzichtelijk te worden door de beplanting.

Ook maakt de VVD zich zorgen over De Roef, omdat daar waarschijnlijk meer verkeer naartoe gaat nu de Jan Spieringweg auto-onvriendelijk is geworden. De Roef heeft geen volwaardig fietspad of trottoir en wordt daardoor nog gevaarlijker voor voetgangers en fietsers. De fractie hoopt dat het college van Altena de veiligheid op de twee wegen verbetert.