Grootschalige renovatie bij zwembad Bijtelskill

7 maart 2023, 18:30


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Sinds januari wordt gewerkt aan de grootschalige renovatie van de twee grote baden van zwembad Bijtelskil in Sleeuwijk.

Het zwembad Bijtelskil werd in 1975 aangelegd. Eind jaren ‘70 werden tegels in het bad geplaatst op de oorspronkelijke coating van het bad. Steeds meer van deze oorspronkelijke tegels lieten de afgelopen tijd los. Deze tegels zijn nu allemaal verwijderd en ook trappen en roosters zijn verwijderd. Deze zullen hergebruikt worden. Alle tegels worden nu vervangen. De werkzaamheden in het zwembad zullen volgens planning nog tot eind maart duren.

In de tussentijd zullen er nog verschillende aanpassingen aan het zwembad gedaan worden, zoals het plaatsen van een hekje tussen het tweede en het derde bad. Op de grote zonneweide zullen drie rieten parasols bijgeplaatst worden en er is extra terrasmeubilair aangeschaft. Op 24 april zal het zwembad Bijtelskil weer opengaan.