Overgrote deel geen moeite met zelf opwarmen van koelversmaaltijden

4 maart 2023, 06:15


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het overgrote deel van de gebruikers van de Trema maaltijdvoorziening heeft geen moeite met het zelf opwarmen van de koelversmaaltijden.

Dat blijkt uit de reacties op een inventarisatiebrief die het college van de gemeente Altena naar de gebruikers van de maaltijdvoorziening heeft gestuurd. Begin dit jaar ontstond politieke onrust toen bleek dat Trema door het overstappen naar andere maaltijdbereider, de maaltijden niet meer warm kon afleveren. Maar het zelf opwarmen lukt de gebruikers dus prima.

Daarnaast zijn zij ook positief over de kwaliteit van de maaltijden. Slechts vijf respondenten gaven aan dat ondanks de geboden hulp, met de mantelzorger samen, het zelf opwarmen niet lukt. Met deze mensen is contact opgenomen en worden er verdere ondersteuningsmogelijkheden onderzocht en ingezet, schrijft het college.