Schoolspullen via Leergeld met Schoolspullenpas

3 maart 2023, 09:25


Regio Info

ALTENA – Alle ouders, die in de gemeente Altena staan ingeschreven bij de Stichting Leergeld, kunnen een Schoolspullenpas aanvragen. Met die pas kunnen kinderen in het voortgezet onderwijs tot een bedrag van 80 euro spullen kopen voor het komend schooljaar.

Zoals een agenda, rekenmachine, rugzak, gymkleding, sportschoenen en dergelijke. Kinderen in het basisonderwijs krijgen een pas van 30 euro. Ouders moeten vóór 15 april reageren. De kinderen krijgen de Schoolspullenpas in juni per post en het bedrag kan tot eind september worden besteed. De pas werkt echt alleen bij schoolspullen, andere zaken kunnen er niet mee worden betaald.

In Altena helpt de Stichting Leergeld al ruim 190 gezinnen die het financieel niet breed hebben. Niet met geld, door de zwemles, muziekles of de contributie van een sport te betalen. Naast de Schoolspullenpas kunnen gezinnen ook een laptop aanvragen en voor oudere kinderen een fiets en smartphone. Zodat ieder kind, ondanks geldzorgen van ouders, gewoon met leeftijdgenootjes mee kan doen. Heeft u een laag inkomen en wilt u weten of uw gezin ook in aanmerking komt voor deze praktische ondersteuning? Kijk dan op de website www.leergeldwbo.nl. Na aanmelding volgt een persoonlijk gesprek over uw wensen en uw financiële situatie.