Bezwaar tegen nieuwbouw Spar in Andel

3 maart 2023, 21:01


Lokaal Nieuws

ANDEL – Omwonenden van de in aanbouw zijnde nieuwbouw van de Spar supermarkt in Andel zijn naar de rechter gestapt, omdat ze het niet eens zijn met de verleende vergunning.

Het oude pand van de Spar aan de Burgemeester van der Schansstraat in Andel werd onlangs gesloopt en eind maart, begin april moet de nieuwbouw klaar zijn. Naast de nieuwe supermarkt worden er ook vijf appartementen op de locatie van de ‘oude’ Spar gebouwd. Omwonenden hebben bezwaar aangetekend tegen de nieuwbouw. Bij de nieuwbouw worden twaalf parkeerplaatsen voor bezoekers van de Spar gerealiseerd, maar volgens de omwonenden zijn dit er te weinig. Zij voorzien parkeeroverlast wanneer klanten hun auto’s in de omliggende straten zullen parkeren.

Aan de achterzijde van het pand komen negen parkeerplekken voor de bewoners van de appartementen, maar doordat hier ook de bevoorrading plaatsvindt worden er tijdens het lossen van de vrachtwagen vier plekken geblokkeerd. Volgens de bezwaarmakers zal de krappe ruimte die beschikbaar is ook voor gevaarlijke situaties zorgen. De rechter doet half maart een uitspraak.