Jongerenraad Going4Altena pleit voor ontmoediging roken bij bushokjes

26 februari 2023, 15:48


Lokaal Nieuws

ALTENA – Jongerenraad Going4Altena zou graag zien dat de gemeente Altena het roken bij bushokjes gaat ontmoedigen.

De jongerenraad wil graag meedenken over eventuele maatregelen kunnen worden genomen, zoals het plaatsen van borden en leggen van tegels die waarschuwen dat roken slecht is voor de gezondheid. Ook het plaatsen van rookpalen zou kunnen helpen. De jongerenraad denkt dat door rookpalen de roker zich wel twee keer bedenkt, voordat hij of zij een sigaret bij een bushalte opsteekt. Als die persoon dat dan toch doet, kan hij de peuk netjes in de prullenbak gooien in plaats van op straat.

De jongeren richten zich op de bushaltes, omdat er zoveel mensen dicht op elkaar staan. Het liefst ziet de jongerenraad dat roken bij bushaltes wordt verboden.